Angsten overstijgen

Wat is angst en waar komt het vandaan en hoe kom ik  er van af. Allemaal vragen waar we de antwoorden van buiten onszelf zoeken. Angst is het product van onze eigen gedachten wereld. Als klein kind wordt je angst aangeleerd….wees voorzichtig of pas op, het gaat pijn doen, etc
Hierdoor en ervaringen in het leven voeden wij binnen onszelf de angst en dat groeit mee. Angst gaat altijd gepaard met pijn en verdriet, de emotionele schade die het aanricht en dat er ziektes ontstaan.

Wie kent de term ‘comfort zone’ niet?

De comfort zone is een gedachten vanuit zekerheid en veiligheid, maar ook deze wordt op den duur je eigen gevangenis door angsten. Als je iets nieuws wilt gaan doen of ondernemen dan komen de scenario’s op met de ‘ja maar’, als dit of dat, wat als, en ga zo door…allemaal gedachten door angst en vervolgens blijven veel mensen in de zogenaamde comfort zone zitten en komen niet meer vooruit in het leven. Het hebben van angst belemmerd onze creativiteit, kracht om te groeien en ontwikkelen, optimaal kunnen leven.
Angst heeft niet alleen een negatieve effect op onze gedachtewereld, maar leidt ook tot een slechte gezondheid, slechte gezondheid weer tot disfunctioneren als mens, en gaat zo door tot je wereld kleiner wordt en over en uit is. In de meeste gevallen staat angst in relatie tot het fysieke lichaam, zoals vallen, een ziekte oplopen, een ongeluk krijgen, angst dat mensen je niet zullen mogen, etc. Er is ook een angst die ontstaat uit EGO of negatief zelfbeeld hierbij kan je denken aan:

angst voor reputatieschade
verlies van aanzien/status
dat de ander beter, mooier, is

En zo kan de lijst aangevuld worden met allerlei gedachten in relatie tot angst. Het komt erop neer dat angst ontstaat uit gehechtheid. Wanneer wij angst als raadgever gaan ervaren dan wordt de ervaring anders, want je onderzoekt bij je zelf waar de angst door is ontstaan. Angst wilt ook iets zeggen over jou.
Vervolgens ga je de angst te lijf door een positieve uitdaging voor te zoeken en je overstijgt de angst en kan je het loslaten.
Angst elimineer je door positieve gedachten/affirmaties te creëeren en dat uit te voeren. Op deze wijze en met ondersteuning van regressie (angstige ervaringen uit de vorige leven die nu ook hebben doorgewerkt)  heb ik ook mijn angsten overwonnen en ben ik bevrijd uit mijn gevangenis.

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *