Lifecoach en sociaalonderneemster Sunita Chote: ‘Maak kracht van je klacht’
Lees het artikel op Hindorama
Hoe reageer je op mensen met een depressie? Of op mensen die grote tegenslagen ervaren? Wat zeg je dan? In deze HutsPod een mooi gesprek met Sunita Chote, zij was zelf depressief en heeft haar sombere gevoelens om kunnen zetten in kracht en geluk. Tijdens haar eigen herstelproces leerde ze heel veel over de menselijke psyche en beet ze zich hierin vast. En zo werd haar onwetendheid vervangen door kennis.

Als vrijwilliger begon zij met het coachen van (Hindustaanse) vrouwen met hun depressie en ondersteunde hen tijdens hun herstelproces.

Luister via meerdere grote podcastplatforms of ga naar www.suryamedia.nl

DOWNLOAD HET EN LUISTER WANNEER HET JOU UITKOMT!

Anchor: https://anchor.fm/surya-media

Itunes: https://itunes.apple.com/…/pod…/suryas-hutspod/id1450277896…

Spotify: https://open.spotify.com/show/4g1umQzHQQ4zxS8yPWTAIi

 

Ook geportretteerd: prinses Leontien, Natasja Froger en Sunita Chote, die depressieve meisjes helpt: “Het is gewoon heel stoer om een andere vrouw in haar kracht te zetten.” https://www.margriet.nl/stoerevrouwen/ 

Trainingen en cursussen in Utrecht, maar ook daarbuiten is mogelijk.

Margriet editie week 21

Download bijlage
Margriet1 Margriet2 Margriet3

– Hindoestanen en de demon depressie – Lees hier de blog

Het persoonlijke verhaal van Sunita is o.a. gepubliceerd in Pyaar magazine en daarna heeft zij haar werk voorgezet in Overvecht. Een artikel in de Dreefnieuws heeft geleid tot meer zichtbaarheid in de Utrechtse deel Overvecht waar 170 verschillende identiteiten wonen. De behoefte en een belangrijke speerpunt van Gemeente Utrecht is dan ook een betere participatie in Overvecht. Met de bewoners van Overvecht wordt gewerkt aan empowerment, anti-stigmatisering, meedoen in de samenleving, etc waar Sunita een onderdeel van vormt.

 

 

De derde elftal van Kismet Utrecht is momenteel voor een aantal wedstrijden in Suriname. Zij dragen met trots de sponsoring shirt van peerSCOaching. Ook uit Suriname zijn diverse cliënten die online begeleid worden bij hun hulpvraag. Deze variëren van negatief zelfbeeld, traumaverwerking en depressieve klachten. De toekomstvisie van peerSCOaching is dan ook in Suriname haar werk voort te zetten.
 
Praten over zelfdoding moet niet langer taboe zijn zegt hulporganisatie 113Online. In Nederland maken gemiddeld dagelijks vijf mensen een eind aan hun leven en een veelvoud doet een poging.

Hoe reageer je op mensen met een ernstige depressie? Of op mensen die grote tegenslagen ervaren? Spreek je zo’n vriend of familielid aan? En wat zeg je dan? Lang werd gedacht: aan zelfmoord besteed je in het openbaar geen aandacht. Dat brengt mensen op een idee. Maar volgens deskundigen helpt het stellen van nuchtere en betrokken vragen om mensen van hun zelfmoordgedachten af te brengen.

Sinds 2007 stijgt het aantal zelfdodingen in Nederland. Vorig jaar pleegden 1871 mensen zelfmoord. Onder hen bijna 1300 mannen, voornamelijk twintigers en zestigplussers.

Bekijk de uitzending:  Omroep Max

 

‘Hoe ga je om met depressie’
  • Deze signature story is in samenwerking van tot stand gekomen in het kader van vrouwen en ondernemerschap.
    De foto’s gemaakt door Meera Nankoe van stage en stories.

Interview met Sunita Chote van PeerSCOaching – RBM MEDIA