Neem een duik in je onderbewustzijn

Het levenspad van een ieder kent zijn hobbels. Het is net als fietsen in het sneeuw en dat je hier en daar al fietsend over een hobbel gaat die je niet ziet. Je ziet het sneeuw, maar niet wat eronder zit die de hobbel op je pad veroorzaakt. Zo is het het bewustzijn en onderbewustzijn.
In het figuur zie je een ijsberg en het gedeelte dat boven water is, is je bewustzijn. Het grootste gedeelte van het ijsberg zit onder water en dus niet zichtbaar, de onderbewustzijn.
Je ziet dus dat onze bewustzijn kleiner is in vergelijking met de onderbewustzijn waar het zelfbeeld, identiteit, normen, waarden, overtuigingen, eigenschappen en meer verborgen zitten.
Het bewustzijn zorgt ervoor dat wij elke dag opnieuw ons bestaan bouwen rond vier eigenschappen van het bewustzijn.

– Bewustzijn perkt onze aandacht in. Op die manier regelt het bewustzijn wat we opmerken en waarover we nadenken, zodat wij niet een overvloed van prikkels doorgeseind krijgen naar de hersenen.
– Bewustzijn is dus een interpretatie van de wereld. Het leert ons herinneren van wat we onthouden hebben.
– Bewustzijn helpt ons de betekenisvolle prikkels te selecteren uit alle informatie die via onze ogen, oren, en overige zintuigen binnenkomt.
– Bewustzijn stelt ons in staat om in ons geheugen te graven naar oude ervaringen, omdat er een confrontatie is door een prikkel.
Je loopt bijvoorbeeld op de markt en kijkt om je heen en ziet veel, maar je herinnert alleen datgene wat jou bewustzijn aan prikkels doorgeeft aan je hersenen om op te slaan.
Verder herken je dan iemand die op de markt loopt en herinner je dat je die persoon kent uit het verleden. Het kan ook zijn dat die persoon je ooit iets gezegd heeft of je wat aangedaan heeft, wat diep in je onderbewustzijn zit.

Zo werkt het onderbewustzijn.
Het onderbewustzijn werkt tegenovergesteld, namelijk dat hier verlangens, emoties, herinneringen zitten die op bewust niveau grote angsten zouden kunnen veroorzaken. Daardoor worden verboden verlangens en traumatische herinneringen verdrongen naar het onderbewuste en geblokkeerd. Door deze blokkade ontstaat naarmate je ouder wordt een bepaald gedrag, houding en lichamelijke klachten.
Om in het hier en nu wat te veranderen, zal men de confrontatie aan moeten gaan met zichzelf door een duik te nemen naar het onderbewustzijn. In het onderbewustzijn zit de sleutel om jezelf te veranderen, te bevrijden, gezonder te worden, stress te reduceren, positief zelfbeeld te krijgen, en sterker in het leven te staan. Het is net als, het opschonen van je data in de geheugen van je computer en herprogrammeren. Het confronteren met de gekozen gedrag werkt net als een virusscan. Je scan je pc, de virussen worden opgespoord en verwijderd, zodat het niet je systeem/netwerk lam legt.
Ook de oude geschriften uit het Hindoeisme schrijven voor dat het belangrijk is om de positieve energieen in jezelf te voeden in plaatst van de negatieve. Dat men constant in de grote oceaan van onze ‘gedachtenwereld” heen en weer geslingerd wordt tussen de emoties, herinneringen, positief, negatief, houding, gedrag en keuzes en dat het transformeren bereikt kan worden door jezelf goed te leren kennen.
Het onderbewustzijn aanboren is de sleutel tot succes.
Quote:  Je ergste vijand is je eigen gedachtenwereld!

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *