Tijdschrift Margriet bestaat 80 jaar, brengt ode aan stoere vrouw

Depressie, een kaper die mijn leven beheerste. Iets wat ik niet wilde, maar toch had!
Door hulp te vragen ontdekte ik dat belemmerende overtuigingen, een negatief zelfbeeld, jezelf ondergeschikt opstellen en jeugdtrauma’s mijn depressie veroorzaakte. Anderen ervaren ook nog (prestatie) druk van ouders en familie erbij. In mijn eigen herstelproces leerde ik veel uit mijn ervaringen en de onwetendheid werd vervangen door kennis. Sinds 2013 ben ik als vrijwillige coach andere Hindoestaanse meisjes en vrouwen gaan ondersteunen bij hun depressie en herstelproces. Ondernemen met ervaringsdeskundigheid heeft de doelgroep die ik ondersteun, coach en begeleid breder gemaakt.
Ik vind het gewoon stoer om depressie bespreekbaar, gewoon stoer om taboes te doorbreken en stigma te verminderen. Het is gewoon stoer een andere vrouw in haar kracht te zetten! Ook gewoon stoer om een mens uit schaamtecultuur te halen, gewoon stoer dat ik dat doe als ervaringsdeskundige!

 

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *